Prognoza 18 – 21 martie: vreme caldă la început de săptămână în România

Următoarele zile vor continua să fie calde pe întreg teritoriul țării, ca urmare a prezenței în zonele sud-estice ale continentului a unui aer de origine nord-africană. Mai ales ziua de luni va fi deosebit de caldă, în sudul și sud-estul țării urmând să se atingă și chiar să se depășească ușor pragul unei zile de vară (25 de grade Celsius). Precipitațiile vor fi puține, însă își vor face apariția în mod local în aproape toate regiunile, cu excepția Dobrogei.

Luni vremea va fi frumoasa in aproape toata tara si deosebit de calda pentru a doua decada a lunii martie. Spre seara vor exista conditii pentru producerea unor averse slabe de ploaie izolat in Transilvania, Maramures si nordul Moldovei. Vantul va sufla moderat in Moldova, Baragan si Dobrogea si mai mult slab in restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 16 si 21 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana si 21-26 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in estul Luncii Dunarii.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de luni. In toata tara vremea va fi cu mult mai calda fata de media climatologica a perioadei, insa cele mai ridicate abateri termice pozitive vor fi in Moldova, unde valorile de temperatura se vor situa chiar si cu 16-17 grade Celsius peste normalul climatologic specific perioadei. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Marti vremea se va raci in majoritatea regiunilor, insa regimul termic va ramane unul mai cald decat ar fi normal pentru jumatatea lunii martie. Instabilitatea atmosferica va fi prezenta in buna parte din tara, insa doar local va ploua, in general slab cantitativ. Numai cu totul izolat in estul Olteniei si in vestul Munteniei se vor acumula cantitati de apa de pana la 10-15 mm, conform prognozei Vremea.ro. Vantul va sufla moderat in Baragan si Dobrogea si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 11 si 16 grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat, Crisana si Moldova si 16-21 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, cu cele mai scazute valori asteptate in sudul litoralului.

Miercuri mai ales in prima parte a zilei vor mai cadea cateva ploi slabe izolate in special in regiunile extracarpatice, in timp ce in nordul si centrul tarii cerul va fi variabil. Vantul va sufla moderat in sudul Banatului, in Baragan si in Dobrogea si mai mult slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 9 si 14 grade in Banat, Crisana, Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei, conform ido.ro) si 11-16 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Joi in prima parte a zilei va mai ploua slab cu totul izolat doar in Oltenia si in vestul Munteniei, in restul regiunilor cerul urmand sa fie mai mult senin. Vantul va sufla moderat in nordul Moldovei si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte zone ale tarii. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 10-15 grade in Moldova, Transilvania, Maramures, Banat si Crisana si 14-19 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, cel mai cald urmand sa fie in sudul Olteniei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.