Prognoza Vremea.ro pentru săptămâna 30 iulie – 5 august

Urmatorul interval va aduce o vreme calda in toate regiunile tarii, insa fara extreme termice semnificative. Doar in Banat sunt asteptate maxime de pana la 34-35 de grade Celsius, in restul tarii acestea nefiind asteptate sa treaca de 32-33 de grade. Din punct de vedere al aspectului, vremea va fi relativ instabila in prima parte a saptamanii, cand vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice in mare parte din teritoriu (insa cantitati de apa ceva mai insemnate sunt asteptate a se inregistra doar in sud si est), in timp ce sfarsitul saptamanii va mai aduce unele averse de ploaie numai in mod local, iar acestea vor fi mai slabe cantitativ (doar la munte urmand sa se mai stranga pana la 15-20 de mm).

Luni vremea va fi usor instabila in toata tara, pe spatii relativ extinse urmand sa se semnaleze averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina. Punctiform in sudul tarii cantitatile de apa vor ajunge pana la 15-20 de mm. Vantul va sufla slab pana la moderat in cea mai mare parte a tarii, cel mult moderat in vestul extrem si pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 25 si 30 de grade in Transilvania si Maramures si 28-33 de grade in restul regiunilor, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in vestul extrem al Banatului si in sud-vestul Olteniei.

Marti aversele de ploaie insotite de descarcari electrice si razlet de grindina de dimensiuni mici si medii vor continua sa cada pe spatii destul de extinse in regiunile extracarpatice ale tarii, in timp ce in restul regiunilor acestea se vor semnala doar in mod izolat. In Moldova punctifom se vor acumula cantitati de apa de pana la 25-30 de mm. Vantul va sufla moderat in nordul Moldovei si in vestul Banatului si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 26 si 31 de grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei) si 28-33 de grade in restul regiunilor tarii.

Estimarea abaterilor termice in cursul serii de marti. In toata tara temperaturile vor fi mai ridicate in comparatie cu media climatologica a perioadei, abaterile termice pozitive pe intreg parcursul intervalului urmand sa fie mai mari in cursul serilor si al diminetilor decat in mijlocul zilelor. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Miercuri instabilitatea atmosferica va fi in diminuare in aproape toata tara, cu toate ca in sud, est si in sud-estul Transilvaniei local vor mai cadea unele averse de ploaie insotite de descarcari electrice, in general neinsemnate cantitativ. Vantul va sufla moderat in sud-estul tarii si slab pana la moderat in rest. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 25 si 30 de grade in Transilvania si Maramures, 29-34 de grade in Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in vestul Banatului), 27-32 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 25-30 de grade in Moldova.

Joi vremea va fi in general frumoasa in jumatatea nordica a tarii, in timp ce in sud-vest si in sud-est local vor cadea unele averse slabe de ploaie, indeosebi in cursul dupa-amiezii. Vantul va sufla moderat in sud-estul tarii si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 26-31 de grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 30-35 de grade in Banat si Crisana, 27-32 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 24-29 de grade in Moldova.

Vineri pana spre orele pranzului cerul va fi senin in majoritatea zonelor tarii, pentru ca mai apoi pe spatii restranse (mai ales din sud-vest, centru si nord-vest) sa cada unele averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat in sud-estul tarii si mai mult slab in rest. Temperaturile maxime vor fi aproape identice cu cele inregistrate in zilele precedente si vor fi cuprinse in general intre 26 si 31 de grade in Transilvania si Maramures, 30-35 de grade in Banat si Crisana, 28-33 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona litorala) si 24-29 de grade in Moldova.

In week-end vremea va fi in general frumoasa si calda, cateva averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice urmand sa mai cada mai ales in cursul dupa-amiezelor la munte, in centru, sud-vest si in nord-est. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 25 si 30 de grade in Transilvania si Maramures si 28-33 de grade Celsius in restul regiunilor tarii, cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate in vestul extrem al Banatului si in sud-vestul Olteniei.O părere la “Prognoza Vremea.ro pentru săptămâna 30 iulie – 5 august

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.