Vremea în weekend-ul 12 – 13 septembrie

Finalul de săptămână va fi unul călduros din punct de vedere meteorologic, poate ultimul week-end din anul 2020 cu vreme perfectă pentru a petrece o mini-vacanță pe litoralul românesc. Câmpul anticiclonal care a dominat aspectul vremii în ultimele zile în toată Europa centrală și de est va continua să nu fie perturbat de nicio depresiune atmosferică, ba din contra-acesta se va consolida până spre mijlocul săptămânii viitoare.

Astfel, la nivel național vor exista condiții pentru producerea unor precipitații slabe doar cu totul izolat în zona montană înaltă, în restul teritoriului cerul urmând să fie mai mult senin, iar valorile termice se vor situa și cu 7-9 grade Celsius peste media climatologică a celei de-a două decade a lunii septembrie.

Sambata vremea va fi frumoasa si deosebit de calda in majoritatea regiunilor tarii. Cu totul izolat in cursul dupa-amiezii se vor semnala unele averse slabe de ploaie in Carpatii Orientali si Meridionali.

Vantul va sufla moderat in zona Banatului montan si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 25 si 30 de grade Celsius in Transilvania, Maramures si Crisana, 28-33 de grade in Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul Banatului si in Lunca Dunarii) si 25-30 de grade in Moldova.

Duminica vremea va continua sa fie excesiv de calda pentru aceasta perioada, iar cerul va fi variabil spre mai mult senin in majoritatea zonelor tarii, numai dupa-amiaza urmand sa isi faca aparitia unele innorari temporare deasupra muntilor, insa sansele pentru producere a precipitatiilor vor fi aproape nule.

Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat pe crestele Carpatilor Meridionali.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 26-31 de grade in Transilvania, Maramures si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 29-34 de grade in Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 26-31 de grade Celsius in Moldova.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de duminica. In toata tara vremea va fi calda spre deosebit de calda pentru aceasta perioada, cele mai importante abateri termice pozitive (7-9 grade Celsius) urmand sa se inregistreze in regiunile intracarpatice, unde maximele obisnuite pentru decada a doua a lunii septembrie nu ar trebui sa depaseasca 25-26 de grade. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.