Vremea în intervalul 7 – 10 septembrie în România

Următoarele zile vor fi dominate de către un regim anticiclonic de tip azoric, temperaturile urmând să se situeze peste media climatologică a perioadei, îndeosebi în regiunile sudice. În consecință, vremea va fi stabilă, cu un cer mai mult senin în cea mai mare parte a teritoriului, doar în cursul dimineților ceața urmând să își facă apariția local pe văi și în depresiuni. Ca urmare a inversiunilor termice din cursul nopților, minimele de temperatură vor fi destul de scăzute, astfel încât mai ales în zonele depresionare se vor înregistra amplitudini termice diurne consistente.

Luni vremea va fi in general frumoasa si calda in cea mai mare parte a tarii. In cursul noptii de luni spre marti in nordul extrem vor exista conditii pentru producerea unor averse slabe de ploaie, insa numai in mod izolat.

Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in zona Banatului montan.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 24 si 29 de grade Celsius in Transilvania si Maramures, 28-33 de grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Moldova si 26-31 de grade in Dobrogea, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in estul Deltei Dunarii.

Marti cerul va fi mai mult senin in majoritatea regiunilor, insa valorile termice vor scadea usor aproape peste tot, exceptie urmand sa faca Oltenia. Dimineata in mod local pe vai si in depresiuni isi va face aparitia ceata de radiatie, insa aceasta se va risipi rapid odata cu rasaritul Soarelui.

Vantul va sufla moderat in sudul Moldovei si in nord-estul Munteniei si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor situa in general intre 23 si 28 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 28-33 de grade in Oltenia, 23-28 de grade in Muntenia si Dobrogea si 20-25 de grade Celsius in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in Bucovina.

Mercuri vremea va fi frumoasa in toata tara, cu un cer mai mult senin.

Vantul va sufla slab pana la moderat in zona Carpatilor de Curbura si mai mult slab in restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 21 si 26 de grade Celsius in Transilvania, Maramures si Crisana, 26-31 de grade in Banat, Oltenia si Muntenia si 23-28 de grade in Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul Moldovei.

Campurile de presiune atmosferica la nivelul Europei modelate pentru dimineata zilei de miercuri. Anticiclonul azoric acapareaza cea mai mare parte a Europei, extinzandu-se chiar si pana in estul Ucrainei. In tara noastra se vor inregistra cele mai ridicate valori ale presiunii atmosferice din intreaga Europa (1025…1030 mb), fapt evidentiat si prin vremea frumoasa si calda pentru prima decada a lunii septembrie. Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON-EU (DWD).

Joi temperaturile vor creste usor in aproape toata tara, in contextul unui cer mai mult senin.

Vantul va sufla moderat in zona inalta a Carpatilor Orientali si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 24-29 de grade in Transilvania, Maramures si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei) si 27-32 de grade Celsius in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Vremea.ro oferă prognoze pentru toate orașele din România, următoarele orașe au fost adăugate de curând pe site:
Vatra Dornei Dorohoi Gherla Băilesti Ludus Campulung Arges Curtea de Argeș Reghin Bușteni Saveni Ghimbav Dej Mangalia Dabuleni Plopeni Statiunea Sinaia Campulung SV Berbesti Costești Reșița.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.