Vremea în weekend-ul 13 – 14 aprilie în România

Un amplu nucleu depresionar situat în partea centrală a bazinului mediteranean va continua să aducă ploi îndeosebi sub formă de aversă în majoritatea regiunilor țării noastre la sfârșitul săptămânii. Cele mai importante cantități de apă se vor înregistra în Banat și în Oltenia, unde pe parcursul întregului interval se vor acumula până la 30-50 de mm. Deși nebulozitatea va fi ridicată în toată țara, temperaturile se vor menține mai ridicate față de media climatologică a perioadei în Transilvania și Maramureș, în timp ce în restul regiunilor mai ales maximele termice vor fi ușor mai scăzute decât ar fi normal pentru a două decadă a lunii aprilie.

Cantitatile de apa estimate a se acumula pana in seara zilei de duminica. Pe parcursul intregului interval va ploua in aproape toata tara, insa cantitati de apa mai importante (pana la 30-50 de mm) se vor acumula doar in regiunile sud-vestice. Sursa: kachelmannwetter.com, model ECMWF.

Vineri vremea va fi in general instabila in cea mai mare parte a tarii. Local vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice, cu exceptia Moldovei, unde astfel de fenomene se vor semnala numai in mod izolat. Cantitati mai mari de apa se vor acumula local in Banat si in vestul Olteniei (pana la 20-30 de mm), in restul tarii ploile urmand sa fie mai degraba slabe cantitativ. Vantul va sufla moderat in nordul Moldovei si in Crisana si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 9 si 14 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 14-19 grade in Banat, Crisana, Oltenia si Muntenia (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in Dealurile de Vest), 11-16 grade in Dobrogea si 8-12 grade in Moldova.

Sambata aversele de ploaie insotite razlet si de descarcari electrice vor continua sa cada pe spatii relativ extinse in aproape toata tara, din nou cu exceptia Moldovei, unde acestea isi vor face aparitia doar izolat. Cantitati de apa de pana la 10-15 mm se vor mai acumula izolat in Banat si Oltenia, cat si in zonele montane aferente acestor regiuni, potrivit prognozelor Vremea.ro. La munte, la altitudini de peste 1500 – 1800 de metri precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare (in special in Carpatii Orientali). Vantul va sufla moderat in Moldova si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 11 si 16 grade in Transilvania, 13-18 grade in Crisana si Maramures, 11-16 grade in Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 9-13 grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in nordul extrem al regiunii.

Duminica se vor mai semnala averse de ploaie local in jumatatea sudica a tarii, in timp ce in nord acestea vor cadea numai izolat. Cantitatile de apa vor fi in general nesemnificative, doar in masivele montane din sudul tarii urmand sa se mai acumuleze local pana la 10-15 mm. Vantul va sufla moderat spre tare in sud-estul tarii si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 9-14 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 14-19 grade in Banat si Crisana, 12-17 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in sudul Luncii Dunarii) si 8-13 grade in Moldova.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.