Vremea până vineri 29 mai

În următoarele zile România va fi sub influența unui nucleu rece, un influx continuu de aer sub-arctic urmând să dicteze parcursul vremii atât prin temperaturi mai scăzute în comparație cu media climatologică, cât și prin averse de ploaie ce își vor face apariția pe spații extinse, îndeosebi în cursul după-amiezelor.

Marti vremea va fi usor instabila in cea mai mare parte a tarii si se vor semnala averse de ploaie insotite de fenomene electrice pe spatii relativ extinse in majoritatea regiunilor. In sudul Olteniei, nordul Moldovei si la munte izolat cantitatile de apa vor ajunge pana la 20-25 de mm.

Vantul va sufla moderat in Moldova, Banat si Crisana si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 11 si 16 grade Celsius in Transilvania (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile intramontane din nord-estul regiunii), 15-20 de grade in Banat, Crisana si Oltenia, 17-22 de grade in Muntenia si Dobrogea si 14-19 grade in Moldova.

Miercuri vor cadea averse de ploaie pe spatii extinse in Moldova, sudul Transilvaniei, Oltenia, vestul Munteniei si Dobrogea si local in celelalte regiuni. Din nou in nordul Moldovei si la munte cantitatile de apa asteptate a se acumula vor fi ceva mai insemnate – pana la 25-30 de mm.

Vantul va sufla moderat la munte, in Baragan, vestul Banatului si al Crisanei si slab, cel mult slab pana la moderat in restul zonelor tarii. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 13 si 18 grade in Transilvania si Maramures, 18-23 de grade in Banat, Crisana si Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in sud-vestul Banatului) si 16-21 de grade Celsius in Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Joi vremea va continua sa fie usor instabila in cea mai mare parte a tarii si se vor mentine conditiile pentru producerea in mod local a unor averse de ploaie insotite de descarcari electrice, averse ce izolat vor fi mai insemnate cantitativ la munte, unde se vor strange pana la 15-20 de mm de apa.

Vantul va sufla moderat in Moldova si in general slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 15 si 20 de grade in Transilvania si Maramures, 19-24 de grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 17-22 de grade Celsius in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona Obcinelor Bucovinei.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de joi. In cea mai mare parte a tarii vremea va fi mai rece in comparatie cu media climatologica a perioadei, exceptie urmand sa faca numai estul Dobrogei, unde valorile termice vor fi apropiate de normal. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Vineri mai ales in cursul dupa-amiezii vor cadea pe spatii relativ extinse in zonele intracarpatice averse de ploaie insotite de descarcari electrice, astfel de fenomene urmand sa isi faca aparitia numai izolat in restul regiunilor. Din nou la munte local se vor strange cantitati de apa de pana la 15-20 de mm, in restul tarii aversele urmand sa fie in general slabe cantitativ.

Vantul va sufla slab pana la moderat in sud-vestul Olteniei, nordul Moldovei, vestul Crisanei si al Banatului si in general slab in celelalte regiuni. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 14-19 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 17-22 de grade in Banat, Crisana si Oltenia si 19-24 de grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate in zona Baraganului.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.