Cum va fi vremea în weekend-ul 11 – 12 aprilie

Finalul de săptămână va aduce o vreme caldă și în general frumoasă în toată țara. Singura diferență în aspectul vremii față de zilele trecute o vor face câțiva nori care se vor dezvolta în cursul după-amiezelor îndeosebi în zonele de deal și de munte, însă nu vor exista condiții pentru producerea precipitațiilor, țara noastră urmând să se afle în continuare sub incidența unui regim anticiclonic.

Sambata vremea va fi frumoasa si calda in toata tara, cu un cer variabil. Vantul va sufla moderat in zonele montane inalte si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 14 si 19 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 18-23 de grade in Banat (vezi vremea Reșița ) si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul Banatului) si 15-20 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Duminica aspectul vremii va fi similar cu cel de sambata, cerul urmand sa fie variabil in majoritatea zonelor tarii. Vantul va sufla moderat la munte si in Subcarpatii Moldovei si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor situa in general intre 15 si 20 de grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 19-24 de grade in Banat si Crisana si 16-21 de grade Celsius in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de duminica. Desi apogeul advectiei de aer tropical se va manifesta in regiunile centrale si vestice ale continentului, tara noastra se va afla de asemenea intr-un areal cu abateri termice pozitive: temperaturi cu pana la 4-5 grade Celsius mai ridicate in comparatie cu media climatologica a perioadei, cele mai importante abateri urmand sa se inregistreze in sudul Banatului si in nordul Moldovei. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.