Început ploios de săptămână. Prognoza pentru 9 – 12 martie

Următoarele zile vor aduce o vreme caldă în toată țara (chiar deosebit de caldă pe parcursul zilei de joi), în condițiile în care dinspre nordul Africii va fi advectat un aer tropical pe partea anterioară a unor depresiuni mediteraneene și de sorginte atlantică. Aceleași nuclee depresionare vor favoriza și producerea unor precipitații moderate cantitativ mai ales în sudul țării, iar căldura neobișnuită din straturile inferioare ale troposferei va conduce la o creștere a instabilității atmosferice, astfel încât, pe lângă ploile stratiforme, în sud-estul țării își vor face apariția și manifestări orajoase specifice sezonului cald, respectiv furtuni cu descărcări electrice și grindină.

Luni vremea va fi inchisa in cea mai mare parte a tarii. Va ploua pe spatii extinse in Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei si al Moldovei, unde local cantitatile de apa vor ajunge pana la 10-15 mm, iar izolat pana la 20-25 de mm. Indeosebi in zona centrala a Munteniei ploile vor avea si caracter de aversa si vor fi insotite de fenomene electrice, iar izolat si de grindina. In restul teritoriului ploile vor fi slabe cantitativ si se vor semnala doar in mod local.
Vantul va sufla moderat in Carpatii Meridionali si mai mult slab in restul zonelor tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 7 si 12 grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat, Crisana, Oltenia si vestul Munteniei, 12-17 grade in estul Munteniei, Dobrogea si sudul Moldovei (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in nordul Dobrogei) si 7-12 grade in nordul Moldovei.

Marti ploile se vor retrange spre sud-estul tarii, unde izolat cantitatile de apa vor mai ajunge pana la 10-15 mm, in timp ce in restul teritoriului cerul va deveni variabil, potrivit Vremea.ro precipitatiile urmand sa isi faca aparitia numai cu totul izolat.
Vantul va sufla moderat spre tare in sud-est (cu rafale de pana la 50-60 de km/h in Baragan) si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 6 si 11 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 9-14 grade in Banat si Crisana si 11-16 grade Celsius in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Cantitatile de apa estimate a se acumula pana in seara zilei de marti. Va ploua pe spatii extinse in aproape toata tara, cele mai importante cantitati de apa (pana la 30-40 de mm in mod izolat) urmand sa se stranga in jumatatea sudica, pe fondul temperaturilor mai ridicate si in consecinta a precipitatiilor convective mai intense. Sursa: kachelmannwetter.com, model Swiss HD.

Miercuri un alt front atmosferic va aduce precipitatii pe spatii relativ extinse in vestul, centrul si nordul tarii, insa nu se vor acumula cantitati importante de apa (numai cu totul izolat in nord-vestul Carpatilor Orientali se vor strange pana la 7-10 mm).
Vantul va sufla tare la munte (cu rafale de pana la 80-100 de km/h), moderat in Crisana, sudul Olteniei si al Munteniei si in Dobrogea si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 6 si 11 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 8-13 grade in Banat si Crisana, 11-16 grade in Oltenia si Muntenia, 13-18 grade in Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sud-estul regiunii) si 11-16 grade in Moldova.

Joi mai ales in prima parte a zilei se vor mai semnala unele ploi slabe in mod izolat in regiunile intracarpatice, in timp ce in restul tarii cerul va fi variabil spre mai mult senin.
Vantul va sufla tare in Carpatii Orientali, slab pana la moderat in Crisana, sudul Transilvaniei si Moldova si mai mult slab in restul teritoriului. Maximele termice vor creste fata de ziua precedenta in toata tara si vor urca la prana pana spre 9-14 grade in estul Transilvaniei si Maramures, 14-19 grade in vestul Transilvaniei, 16-21 de grade in Banat si Crisana, 18-23 de grade in Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in sudul extrem al regiunii) si 16-21 de grade Celsius in Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Vremea.ro oferă prognoze pentru toate orașele din România, următoarele orașe au fost adăugate de curând pe site:
Adjud Petrila Faget Cajvana Falticeni G. Humorului Lugoj Vatra Dornei Dorohoi Gherla Băilesti Ludus Campulung Arges Curtea de Argeș Stațiunea CălimăneștiFăgăraș Tg. Bujor Reghin Busteni Saveni Ghimbav Dej Mangalia Dabuleni Segarcea Plopeni Statiunea Sinaia Brosteni Campulung SV Berbesti Costești Aiud IneuLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.