Cum va fi vremea în weekend-ul 20 – 21 aprilie

Un nucleu depresionar slab dezvoltat, situat în zona centrală a bazinului Mării Negre, va aduce o vreme mai răcoroasă decât în mod obișnuit pentru a două jumătate a lunii aprilie în zonele estice ale teritoriului. Abaterile termice negative nu vor fi foarte mari, însă vântul activ (îndeosebi pe parcursul zilei de vineri) va accentua senzația de frig. În centrul, sud-vestul și în vestul României temperaturile se vor situa în apropierea mediilor climatologice ale perioadei. Precipitațiile sub formă de ploaie vor fi și ele prezente cu precădere în jumătatea estică a teritoriului, în timp ce la munte (la altitudini de peste 1500 de metri) vor cădea mai aleși ninsori.

Vineri vremea va fi inchisa si racoroasa in estul teritoriului, unde in mod local se vor semnala ploi, ce razlet vor avea si caracter de aversa. Vantul va sufla tare in estul tarii, moderat in vest si slab pana la moderat in restul teritoriului. Modelele numerice ido.ro arată că la munte la altitudini de peste 1500 de metri va ninge viscolit. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 11 si 16 grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 15-20 de grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 10-15 grade in Moldova.

Sambata vremea se va ameliora ca aspect in zonele estice ale tarii, doar izolat urmand sa mai cada averse slabe de ploaie in Moldova, estul Transilvaniei, Baragan si Dobrogea. In jumatatea vestica cerul va fi variabil. Vantul va sufla moderat spre tare in Baragan si in Dobrogea si mai mult slab in celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 10 si 15 grade in Transilvania si Maramures, 14-19 grade in Banat, Crisana si Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in Dealurile de Vest) si 11-16 grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova, potrivit prognozei Vremea.ro.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de sambata. Apasă pe imagine pentru detalii.

Duminică vremea va fi usor instabila indeosebi in jumatatea nordica a tarii, unde local vor cadea unele averse slabe de ploaie, ce vor fi insotite razlet si de descarcari electrice. Astfel de fenomene se vor semnala spre seara si in nordul Olteniei si al Munteniei, insa numai in mod izolat. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in zonele montane inalte. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 11-16 grade in Transilvania, Maramures si Crisana, 16-21 de grade in Banat si Oltenia si 13-18 grade Celsius in Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona Obcinelor Bucovinei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.