Cum va fi vremea în weekend-ul 24 – 25 iulie

Finalul de saptamana va aduce o vreme in incalzire in Romania, pe masura ce aria de presiune scazuta care a produs precipitatii bogate in majoritatea regiunilor in ultimele zile, va migra catre nord-est. Locul sau va fi luat de catre un maxim de presiune atmosferica, iar in acelasi timp dinspre nordul Africii va incepe sa fie advectat un aer tot mai fierbinte, pe partea anterioara a unui ciclon situat in zona Frantei.

Temperaturile vor ramane inca la valori apropiate de normalul perioadei in jumatatea estica, in timp ce in vest va fi mai cald cu pana la 3-4 grade Celsius in raport cu media climatologica.

Precipitatiile vor fi foarte putine si se vor semnala indeosebi in cursul dupa-amiezii de sambata la munte si in zonele adiacente.


Sambata
vremea va fi frumoasa in majoritatea zonelor tarii, numai la deal si la munte dupa orele pranzului urmand sa se semnaleze in mod izolat unele averse slabe de ploaie insotite razlet si de descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat in nordul Baraganului si mai mult slab in restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 23 si 28 de grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei), 27-32 de grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 24-29 de grade in Moldova.

Duminica vremea va fi frumoasa si calda in toata tara, cerul urmand sa fie mai mult senin. Vantul va sufla moderat in zona Banatului montan (cu rafale de pana la 40-55 de km/h) si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni.

Maximele termice vor fi usor mai ridicate fata de ziua precedenta in cea mai mare parte a tarii si vor urca la pranz pana spre 25-30 de grade in Transilvania si Maramures, 29-34 de grade in Banat, Crisana si Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in vestul extrem al Banatului si in sud-vestul Olteniei) si 27-32 de grade Celsius in Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de duminica. Daca in jumatatea estica a Romaniei temperaturile inca se vor mentine apropiate de normalul climatologic al ultimei decade a lunii iulie, in vest acestea se vor situa cu pana la 3-4 grade Celsius peste media climatologica, ziua de duminica urmand sa fie doar prima dintr-un lung sir de zile fierbinti asteptate in tara noastra pana la finalul lunii iulie.
Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.