Cum va fi vremea în weekend-ul 25 – 26 aprilie

Finalul de săptămână va aduce o vreme călduroasă pentru ultima decadă a lunii aprilie în toată țara, cu temperaturi maxime ce vor depăși ușor pragul de 25 de grade Celsius în sud. Sâmbătă un scurt pasaj frontal asociat unui talveg depresionar desprins dintr-un vast ciclon situat în zona Novaia Zemlea va aduce unele averse de ploaie slabe cantitativ local în jumătatea nordică a teritoriului. În urma frontului rece, în zonele joase din nordul țării temperaturile nu vor scădea prea mult duminică, o scădere ceva mai accentuată urmând să fie resimțita doar în zonele montante.

Primește următoarea prognoză pe email

Vineri vremea va fi frumoasa in toata tara, cu un cer variabil. Vantul va sufla moderat la munte si pe litoral si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 15 si 20 de grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 18-23 de grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Moldova si 16-21 de grade in Dobrogea.

Sambata in jumatatea nordica a tarii mai ales in a doua parte a zilei se vor semnala in mod local averse slabe de ploaie, averse care razlet datorita forțajului dinamic vor fi insotite si de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat spre tare in vest, centru si nord (cu rafale de pana la 60-70 de km/h), in timp ce in sud acesta va fi in general moderat.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 18-23 de grade in Transilvania si Maramures, 22-27 de grade in Banat, Crisana si Oltenia, 20-25 de grade in Muntenia, Moldova si vestul Dobrogei si 15-20 de grade Celsius in estul Dobrogei, unde briza Marii Negre va mentine temperaturile la cote ceva mai scazute.

Rafalele de vant estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de sambata. Datorita gradientului baric ridicat din nordul tarii, vantul va sufla local cu rafale de pana la 60-70 de km/h, iar la munte cu pana la 80-90 de km/h. Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON-EU (DWD).

Duminica in nordul tarii vremea se va raci, temperaturile urmand sa ajunga aproape de mediile climatologice ale perioadei. In sudul tarii in schimb caldura va persista, frontul rece urmand sa ramana intrucatva blocat la nord de Carpatii Meridionali. In primele ore ale diminetii la munte izolat vor mai cadea cateva precipitatii mixte slabe. Potrivit Vremea.ro, vantul va continua sa sufle moderat spre tare in sudul Moldovei, al Olteniei si la munte, in timp ce in restul zonelor acesta va fi in diminuare in comparatie cu ziua de sambata.

Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 13 si 18 grade Celsius in Transilvania, Maramures si Crisana, 17-21 de grade in Banat, 20-25 de grade in Oltenia si Muntenia (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul extrem al Olteniei – zona Calafat), 17-22 de grade in Dobrogea si 13-18 grade in Moldova.

Vremea.ro oferă prognoze pentru toate orașele din România, următoarele orașe au fost adăugate de curând pe site:

Dorohoi
Gherla
Tg. Bujor
Calan
Reșița
Blaj
Bușteni
Filiasi
Cavnic
Costești
Victoria
Pogoanele
B. Sprie
Campulung
Făgăraș
Sebis
Marghita
Deva
Zarnesti
Barlad
Mangalia
Negru-Voda
Dabuleni
Eforie
Lugoj
Oravița
Moisei
Petrila
Vatra DorneiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.