Cum va fi vremea în weekend-ul 27 – 28 aprilie

Sfârșitul de săptămână se va face remarcat printr-o răcire accentuată cu precădere în vestul țării: de la temperaturi de 30 de grade înregistrate în cursul zilei de vineri, duminică maximele nu vor mai depăși 15-16 grade Celsius în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș. Frontul atmosferic responsabil pentru această răcire va aduce și multe ploi în aceleași regiuni, mai ales sub formă de aversă, iar izolat vor fi și căderi de grindină și vijelii, conform prognozei Vremea.ro. Local cantitățile de apă vor fi mai însemnate în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, nordul Olteniei și al Munteniei, unde până în noaptea de duminică spre luni se vor strânge până la 30-50 de mm. În restul țării ploile se vor semnala doar izolat și vor fi slabe cantitativ.

Sambata vremea va fi instabila in toata jumatatea de vest a tarii, aici urmand sa cada pe spatii extinse averse de ploaie insotite de fenomene electrice si izolat de grindina de dimensiuni mici. Pe alocuri se vor semnala si vijelii, legate de momentele de inceput ale averselor. Cantitatile de apa vor ajunge local pana la 20-30 de mm in Transilvania, Banat, Crisana si nordul Olteniei. Spre seara in mod izolat se vor semnala cateva averse slabe de ploaie si in nordul Moldovei si vestul Munteniei. Vantul va sufla moderat in Moldova, Baragan si Dobrogea, slab spre moderat in Banat si slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime, in scadere fata de ziua de vineri in Banat si Crisana, vor fi cuprinse in general intre 21 si 26 de grade in Transilvania si Maramures, 16-21 de grade in Banat si Crisana (cu valori usor mai ridicate, de pana la 22-23 de grade Celsius, asteptate a se inregistra in estul Banatului), 23-28 de grade in Oltenia, Muntenia si Moldova si 18-23 de grade in Dobrogea.

Duminică, în prima zi de Paști, vremea va fi in general instabila in toata tara. Pe spatii extinse din Transilvania, Maramures, Banat, Crisana si Oltenia vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice, fenomenele specifice sezonului cald urmând sa prevaleze in sudul teritoriului, potrivit vremea.ido.ro in zonele vestice ploile asteptate sa cada urmand sa aiba o componenta convectiva mai putin pronuntata, datorita temperaturilor scazute. Izolat va cadea si grindina in Oltenia si in Muntenia, iar furtunile cele mai puternice vor produce si vijelii pe alocuri. In Moldova, Baragan si Dobrogea ploile vor fi aproape inexistente. Cantitatile de apa vor fi mai insemnate in Transilvania si in Subcarpatii si Podisul Getic, unde se vor acumula in mod local pana la 15-25 de mm. Vantul va sufla tare in Oltenia, moderat in Banat, Crisana, Muntenia si sudul Moldovei si mai mult slab in restul regiunilor. Temperaturile maxime vor continua sa scada mai ales in regiunile vestice si se vor incadra in general intre 11 si 16 grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 16-21 de grade in Oltenia, 20-25 de grade in Muntenia si Dobrogea si 18-23 de grade in Moldova, cu valori usor mai scazute asteptate doar in zona Obcinelor Bucovinei (15-17 grade Celsius).Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.