Cum va fi vremea în weekend-ul 28 – 29 decembrie

Ultimul weekend al anului 2019 va aduce într-un final o răcire a vremii și ninsori pe spații mai extinse, însă nu în toată țara. Sudul și vestul teritoriului vor rămâne încă aproape în totalitate fără zăpadă, în condițiile în care ninsorile vor sosi în țara noastră pe o circulație a aerului mai atipică (dinspre nord), iar Munții Carpați vor constitui un baraj în calea maselor noroase. În Moldova vor fi și perioade cu ninsoare viscolita, iar stratul de zăpada va atinge local 10-15 centimetri, mai ales în zonele de deal din nordul regiunii.

Stratul de zapada estimat a se depune pana in seara zilei de duminica. Va ninge pe spatii extinse in estul tarii si local in centru, in timp ce in restul teritoriului ninsorile se vor semnala doar pe spatii restranse. Se va depune un strat de zapada subtire local in Transilvania, Maramures, Banat, Crisana, estul Munteniei si vestul Dobrogei, in timp ce in Moldova ninsorile vor fi moderate cantitativ (desi intensitatea acestora nu va fi deosebita), mai ales in nordul regiunii fiind asteptat sa se depuna un strat de zapada de pana la 10-15 centimetri. Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON-EU (DWD).

Sambata va ninge pe arii extinse in Moldova, local in Transilvania si Maramures si izolat in Banat, Crisana si estul Munteniei. In Banat, Crisana, estul Munteniei si in sudul Moldovei in prima parte a zilei vor mai fi si ploi si lapovite.

Vantul va sufla moderat spre tare in Moldova, nordul Transilvaniei, Banat si Crisana si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -3 si 2 grade in Transilvania si Maramures, 0-5 grade in Banat si Crisana, 2-7 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si -2…3 grade Celsius in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona Bucovinei.

Duminica ninsorile vor continua in centrul, nordul si estul tarii si se va depune un strat de zapada de pana la 5-10 centimetri indeosebi in zonele deluroase din nordul Moldovei si la munte. In Moldova ninsorile vor fi viscolite si se vor forma troiene de zapada de pana la un metru in camp deschis.

Vantul va sufla tare in jumatatea estica a tarii si slab pana la moderat, cel mult moderat, in cea vestica.

Temperaturile maxime se vor situa in general intre -3 si 2 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 0-5 grade in Oltenia si Muntenia si -3…2 grade Celsius in Dobrogea si in Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate in zona litorala.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.