Cum va fi vremea în weekend-ul 9 – 10 februarie

Sfârșitul de săptămână va fi unul frumos din punct de vedere meteorologic, precipitațiile urmând să lipsească cu desăvârșire de pe teritoriul țării noastre. Valorile termice vor fi mai ridicate față de normalul climatologic al perioadei în toată țara (chiar considerabil mai ridicate duminică), în urma unei advecții de aer cald pe partea anterioară a unei depresiuni situată în nordul Marii Britanii.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de duminica. Toata tara noastra se va afla sub incidenta unor temperaturi foarte ridicate pentru prima decada a lunii februarie, cele mai importante abateri termice pozitive urmand a se inregistra in zonele de deal si de munte. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Vineri vremea va fi in general frumoasa in toata tara, cu un cer variabil. Vantul va sufla slab pana la moderat in zona litorala si mai mult slab in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 3 si 8 grade Celsius la nivelul intregii tari, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in nordul Moldovei, iar cele mai ridicate in Dealurile de Vest.

Sambata vremea va fi frumoasa aproape peste tot, doar dimineata in zonele depresionare urmand sa existe conditii pentru aparitia temporara a cetii. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a teritoriului, cel mult slab pana la moderat pe litoral si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 1 si 6 grade in Transilvania, Maramures si Moldova (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei) si 4-9 grade in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea.

Duminica vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada a anului. Cerul va fi mai mult senin aproape peste tot, cu exceptia depresiunilor intramontane, unde din nou vor exista conditii de aparitie a cetii in prima parte a zilei, potrivit prognozei Vremea.ro. Vantul va sufla slab pana la moderat in vestul extrem al tarii si mai mult slab in rest. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 4 si 9 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 8-13 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 6-11 grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in extremitatea nordica a regiunii.

© 2019 — Toate drepturile rezervate Vremea.ro, preluarea informațiilor în alt scop decât pentru uz personal este strict interzisă în lipsa unui acord în scris.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.