Cum va fi vremea în weekend

Sfârșitul de săptămână va aduce o vreme în general instabila și răcoroasă pe aproape întreg teritoriul țării noastre, chiar dacă temporar se va mai vedea și Soarele. Sunt așteptate cantități importante de precipitații în special în regiunile intracarpatice, în timp ce în sudul și estul României sunt șanse pentru dezvoltarea câtorva furtuni severe.

Vineri dupa-amiaza si spre seara vremea va incepe sa se inrautateasca in vestul tarii, unde va patrunde un front rece. Sunt asteptate ploi moderate cantitativ, insa furtunile nu vor fi prea puternice avand in vedere faptul ca temperaturile se afla la un regim relativ modest si nu va exista energie foarte ridicata in troposfera. In restul tarii vremea va fi in general frumoasa, iar in sud chiar destul de calda, cu temperaturi maxime ce pot atinge valoarea de 30 de grade in sud-vestul Olteniei. In regiunile intracarpatice maximele vor fi mai scazute, situate in general intre 20 si 25 de grade Celsius.

Sâmbătă vremea se va ameliora ca aspect in Transilvania, Banat si Crisana insa furtunile se vor semnala in zona de est a tarii, unde si cantitatile de precipitati pot depasi izolat 20-30 de mm. In sud de asemenea se asteapta cateva furtuni, dar umiditatea va fi mai scazuta, astfel incat aceastea se vor forma numai izolat. Insa acolo unde se vor dezvolta, exista posibilitatea sa devina severe, cu fenomene precum grindina mica si medie sau intensificari de vant de peste 80 de km/h. In regiunile intracarpatice si in vest vremea se va raci usor, cu maxime termice in jurul valorii de 20 de grade, iar vantul va prezenta unele intensificari temporare, dand vremii un aspect mai degraba de sfarsit de aprilie decat de iunie. In sud si est temperaturile vor fi cuprinse in general intre 25 si 30 de grade Celsius, exceptand zona litorală unde va fi ceva mai racoare datorita brizei marii (23-24 de grade).

Cantitati de precipitatii posibile a se acumula pana in seara zilei de duminica.

Cantitati de precipitatii posibile a se acumula pana in seara zilei de duminica.

Duminică un alt sistem frontal va aborda tara noastra dinspre sud-vest, acesta din urma urmand sa retrogradeze deasupra sud-estul Europei. Daca sambata inca va mai fi fost relativ placut in ciuda temperaturilor mai scazute si a unelor averse de ploaie, duminica vremea va fi de-a dreptul tomnatică. In prima parte a zilei sunt asteptate ploi intense in Oltenia, Transilvania, Banat, Crisana si Maramures, iar dupa orele dupa-amiezii acestea vor migra catre est, afectand si Muntenia si Moldova. Dobrogea deocamdata pare singura regiune care va fi ceva mai ferita de precipitatii, aici acestea semnalandu-se doar in mod izolat. Pe alocuri furtunile for fi severe, cu fenomene precum grindina medie, frecvente descarcari electrice si rafale puternice de vant, local cantitatile de apa putand ajunge la 20-30 de mm si izolat chiar si la 50 de mm! Temperaturile vor fi in continua scadere in regiunile intracarpatice, aici pe langa ploile si cerul noros vor fi doar 15-20 de grade Celsius, iar vantul va sufla cu putere local, sporind senzatia de rece. Si in zonele extracarpatice se va raci accentuat, insa aici mai sunt posibile valori de temperatura de pana la 25 de grade (in sud-vestul extrem al Olteniei).Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.