Arhive etichetă: Vremea în Iunie

Vremea în luna iunie în România

Cum va fi vremea în săptămâna 25 iunie – 1 iulie

Dupa un sir indelungat de saptamani in care temperaturile s-au situat peste mediile climatologice ale perioadei in toata Romania, urmatoarul interval va propune o vreme mai normala termic, chiar usor mai rece in comparatie cu mediile multianuale specifice sfarsitului lunii iunie in prima parte a saptamanii. Cauza acestor temperaturi mai scazute o va constitui o advectie sustinuta de aer rece dinspre nordul Europei, tara noastra urmand sa se afle intr-o zona cu activitate ciclonica intensa. Nu vor lipsi nici precipitatiile, insa acestea vor fi mai consistente in regiunile intracarpatice ale teritoriului, unde se vor acumula pana la 30-50 de mm pe intreg parcursul intervalului.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în săptămâna 18 – 24 iunie

Urmatorul interval va fi caracterizat de o vreme in general instabila in mare parte din tara, cu exceptia sudului si a sud-estului, unde manifestarile de vreme severa specifice sezonului cald se vor semnala doar temporar. Pe intreg parcursul saptamanii se vor acumula cantitati mai importante de apa in jumatatea nordica a tarii, ce vor totaliza izolat pana la 40-60 de mm. Din punct de vedere termic vremea va fi calda spre deosebit de calda pentru jumatatea lunii iunie, cu maxime ce se vor apropia din nou de pragul caniculei in sudul teritoriului. Totusi, in week-end este asteptata o racire destul de accentuata la nivel national, temperaturile urmand sa revina la valori mai apropiate de normalul climatologic al perioadei.
Continuă să citești

Prognoza Vremea.ro pentru săptămâna 11 – 17 iunie

Urmatorul interval va fi caracterizat printr-o vreme deosebit de calda in cea mai mare parte a sa, in aproape fiecare zi valorile termice urmand sa depaseasca normalul climatologic specific mijlocului lunii iunie. Doar joi in regiunile intracarpatice se va resimti o racire, insa aceasta nu va fi accentuata, iar incepand de vineri se va incalzi la loc. In sudul tarii maximele termice au sansa sa atinga si chiar sa depaseasca usor pragul caniculei (35 de grade Celsius) indeosebi miercuri, dar cald va fi si in restul zonelor tarii, cu maxime ce vor depasi frecvent valoarea de 30 de grade. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata zilnic in vestul, centrul si nordul tarii, unde pe spatii relativ extinse isi vor face aparitia aversele de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina, in timp ce in sud si est cerul se va mentine variabil, in aceste regiuni aversele urmand sa se semnaleze numai in mod izolat. Cauza atat a temperaturilor ridicate cat si a precipitatiilor convective o va constitui un ciclon mediteranean in prima parte a intervalului, care va advecta un aer cald si umed de deasupra bazinului central al Marii Mediterane pe partea sa anterioara, iar in a doua parte a saptamanii umiditatea va fi asigurata de Marea Neagra, pe o circulatie a aerului in troposfera joasa ce se va reorienta dinspre sud-est; cu toate acestea, precipitatiile in sudul si in estul Romaniei vor ramane relativ putine. Tot dinspre sud-est, respectiv Turcia, va veni si aerul foarte cald incepand de vineri.
Continuă să citești

Prognoza Vremea.ro pentru săptămâna 4 – 10 iunie

Urmatorul interval va fi caracterizat de o vreme calduroasa, in fiecare zi urmand sa se inregistreze valori maxime nationale de peste 30 de grade Celsius. Cel mai cald va fi spre sfarsitul saptamanii, cand temperaturile se vor apropia chiar si de pragul caniculei: sunt asteptate pana la 33-35 de grade Celsius sambata in sudul tarii. Doar in Moldova temperaturile vor fi ceva mai apropiate de normalul termic al inceputului de luna iunie, cel putin in prima parte a saptamanii. In acelasi timp, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in majoritatea zonelor pe intreg parcursul intervalului, desi regiunile extracarpatice vor lua o pauza de la aversele de ploaie in cursul zilelor de marti si de vineri.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în săptămâna 28 mai – 3 iunie

Urmatoarea saptamana va fi caracterizata printr-o vreme in general frumoasa si calda in prima parte a sa, cand in estul si in nord-estul continentului va persista o arie de presiune ridicata, incarcata de aer cald din sudul Campiei Ruse si din zona Marii Caspice. In a doua parte a saptamanii anticiclonul se va retrage catre est, iar pe partea sa anterioara va cobori spre latitudini mai sudice (incluzand si Romania) un aer mai rece si umed dinspre zona Marii Baltice. Precipitatiile vor fi putine in prima parte a intervalului si se vor semnala cu precadere in sud-vest si la munte, pentru ca ultimele zile ale saptamanii sa aduca precipitatii sub forma de averse insotite de descarcari electrice pe spatii mai extinse in majoritatea regiunilor tarii, insa cantitatile de apa estimate a se acumula nu vor fi semnificative.
Continuă să citești