Arhive etichetă: Vremea în Iunie

Vremea în luna iunie în România

Prognoza Vremea.ro pentru intervalul 10 – 13 iunie

Următoarele zile vor fi marcate de o vreme caldă în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă pe parcursul zilei de joi, când în sudul țării se vor atinge primele temperaturi de 34-35 de grade Celsius din acest sezon cald. Umiditatea ridicată din atmosferă va face ca temperatura resimțită de corpul uman să fie considerabil mai ridicată decât cea reală; astfel, deși caniculă va fi doar cu totul izolat în sudul Olteniei, indicele de disconfort temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități pe spații extinse în vestul, sudul și estul teritoriului. Datorită umezelii ridicate în cursul după-amiezelor se vor dezvolta nori convectivi, ce vor aduce local averse de ploaie în Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și la munte, iar numai izolat în interiorul arcului carpatic. Cantitățile de apa estimate a se înregistra nu vor fi semnificative, doar cu totul punctiform urmând să se strângă până la 20-30 de mm.
Continuă să citești

Vremea în weekend: prognoza pentru 8 și 9 iunie

Finalul săptămânii va aduce o vreme caldă pe teritoriul țării noastre, dar ușor instabilă îndeosebi în jumătatea estică. Atât sâmbătă cât și duminică vor cădea local averse de ploaie însoțite de fenomene electrice local la munte, în estul Transilvaniei, în Moldova, în Muntenia și în Dobrogea, iar local sau izolat și în celelalte regiuni. Cantitățile de apă vor fi pe alocuri mai însemnate în estul și sud-estul României, unde se vor acumula până la 30-40 de mm.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 3 – 6 iunie în România

Următoarele zile nu se vor diferenția din punct de vedere meteorologic de precedentele, în continuare țara noastră urmând să se afle sub influența unei perturbații troposferice de suprafață, care va aduce mai ales în cursul după-amiezelor averse de ploaie însoțite de fenomene electrice pe spații extinse în majoritatea regiunilor. Cantități de apă mai însemnate se vor înregistra în Oltenia, nordul Munteniei, vestul Moldovei și la munte, unde pe parcursului întregului interval se vor acumula în mod local 30-40 de mm, iar izolat 50-70 de mm. Din punct de vedere termic vremea va fi relativ normală pentru această perioadă, cu temperaturi maxime situate în general între 20 și 30 de grade Celsius la nivelul întregii țări.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în săptămâna 25 iunie – 1 iulie

Dupa un sir indelungat de saptamani in care temperaturile s-au situat peste mediile climatologice ale perioadei in toata Romania, urmatoarul interval va propune o vreme mai normala termic, chiar usor mai rece in comparatie cu mediile multianuale specifice sfarsitului lunii iunie in prima parte a saptamanii. Cauza acestor temperaturi mai scazute o va constitui o advectie sustinuta de aer rece dinspre nordul Europei, tara noastra urmand sa se afle intr-o zona cu activitate ciclonica intensa. Nu vor lipsi nici precipitatiile, insa acestea vor fi mai consistente in regiunile intracarpatice ale teritoriului, unde se vor acumula pana la 30-50 de mm pe intreg parcursul intervalului.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în săptămâna 18 – 24 iunie

Urmatorul interval va fi caracterizat de o vreme in general instabila in mare parte din tara, cu exceptia sudului si a sud-estului, unde manifestarile de vreme severa specifice sezonului cald se vor semnala doar temporar. Pe intreg parcursul saptamanii se vor acumula cantitati mai importante de apa in jumatatea nordica a tarii, ce vor totaliza izolat pana la 40-60 de mm. Din punct de vedere termic vremea va fi calda spre deosebit de calda pentru jumatatea lunii iunie, cu maxime ce se vor apropia din nou de pragul caniculei in sudul teritoriului. Totusi, in week-end este asteptata o racire destul de accentuata la nivel national, temperaturile urmand sa revina la valori mai apropiate de normalul climatologic al perioadei.
Continuă să citești