Cum va fi vremea între 25 și 28 februarie

Ultimele zile ale lunii februarie vor aduce o vreme caldă și în general frumoasă, doar pe parcursul zilelor de marți și miercuri local în estul țării urmând să se semnaleze unele precipitații mixte slabe, însă predominant sub formă de ploaie. Deși temperatura în altitudine nu va fi foarte ridicată, absența unui strat consistent de zăpadă la nord de țara noastră va face ca la sol valorile termice să fie considerabil mai ridicate în raport cu temperatura de la nivelul de 850 hPa (aproximativ 1500 de metri).

Luni vremea va fi in general frumoasa in toata tara, cu un cer variabil. Vantul va sufla moderat in nordul Moldovei, Baragan si Dobrogea si mai mult slab in restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -1 si 4 grade in Transilvania si Maramures, 2-6 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 5-9 grade in Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zonele subcarpatice. Dimineata local in sudul si estul Transilvaniei va mai fi ger, temperaturile minime urmand sa coboare pana spre valori de -15 grade Celsius.


Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de luni. In timp ce in sudul tarii va mai persista un aer ceva mai rece (desi in retragere si aici), zonele nordice vor beneficia de o advectie de aer mai cald venit dinspre vestul continentului. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Marti in prima parte a zilei cerul se va mentine variabil in aproape toata tara, pentru ca dupa orele pranzului in regiunile estice sa soseasca unele benzi noroase dinspre nordul continentului. Local va ploua slab in Moldova, Dobrogea si Muntenia, in timp ce in estul Transilvaniei vor mai fi si lapovite si ninsori, conform Vremea.ro. Vantul va sufla moderat spre tare in sudul si estul tarii si slab pana la moderat in regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 0 si 5 grade in Transilvania si Maramures, 5-10 grade in Banat si Crisana, 7-12 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 5-10 grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in extremitatea nordica a regiunii.

Miercuri indeosebi in prima parte a zilei se vor mai semnala unele precipitatii mixte slabe local in estul Transilvaniei si in Moldova, in timp ce in Baragan si Dobrogea vor predomina ploile. Conform modelelor numerice rulate de ido.ro, vantul va sufla tare in estul tarii, cu rafale de pana la 60-70 de km/h in camp deschis, in timp ce in restul teritoriului acesta va fi moderat. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 0 si 5 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 5-10 grade in Banat si Crisana, 8-13 grade in Oltenia, 4-9 grade in Muntenia si Dobrogea si 1-6 grade in Moldova.

Joi cerul se va degaja in aproape toate zonele tarii, iar precipitatii nu vor mai cadea pe nicaieri. Vantul va sufla moderat in aproape toate regiunile, cu rafale de pana la 40-50 de km/h in Moldova, Baragan si Dobrogea. Maximele termice vor creste usor fata de ziua precedenta, acestea urmand sa urce la pranz pana spre 4-9 grade in Transilvania si Maramures (valori usor mai scazute, de pana la 1-2 grade fiind asteptate doar local in depresiunile din estul Transilvaniei), in timp ce in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 9 si 14 grade Celsius.

© 2019 — Toate drepturile rezervate Vremea.ro, preluarea informațiilor în alt scop decât pentru uz personal este strict interzisă în lipsa unui acord în scris.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.