Vremea 1 Martie. Prognoza pentru weekend-ul 2 – 3 martie.

Sfârșitul de săptămână va marca o răcire a vremii, pe măsură ce frontul rece al unei depresiuni situate în nordul continentului va migra către sud. Totuși, abaterile termice față de mediile climatologice ale perioadei vor rămâne pozitive, cu excepția regiunilor estice sâmbătă, când temperaturile vor fi normale pentru începutul lunii martie. Precipitațiile vor fi puține și se vor semnala cu precădere în regiunile vestice și centrale ale teritoriului. Forma acestora va fi predominant lichidă, lapovițe și ninsori urmând să cadă numai la munte și în depresiunile intramontane din Carpații Orientali.

Vineri 1 martie vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada. Mai ales in a doua parte a zilei in Banat, Crisana si Transilvania local va ploua slab, in timp ce la munte va ninge. Dupa lasarea intunericului precipitatiile se vor transforma temporar in lapovita si ninsoare si in depresiunile din estul Transilvaniei, potrivit Vremea.ro. Vantul va sufla tare in nordul Moldovei si sudul Olteniei (cu rafale de pana la 60-70 de km/h), in timp ce in restul regiunilor acesta va fi slab pana la moderat, cel mult moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 4 si 9 grade in Transilvania si Maramures, 9-14 grade in Banat si Crisana, 13-18 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 8-13 grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in extremitatea nordica a regiunii.

Sambata local vor mai cadea unele precipitatii slabe sub forma de ploaie in sud-estul teritoriului, in timp ce la munte si in depresiunile din estul Transilvaniei va ninge (cu precadere in prima parte a zilei). Izolat se va depune un strat de zapada de pana la 5-10 centimetri, in special la altitudini de peste 1000 de metri. Vantul va sufla moderat in cea mai mare parte a tarii, cu unele intensificari temporare la tare in nordul Moldovei si pe litoral. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 2 si 7 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate de Vremea.ro in depresiunile din estul Transilvaniei), 7-12 grade in Banat si Crisana, 9-14 grade in Oltenia, 5-10 grade in Muntenia si Dobrogea si 1-6 grade in Moldova.

Stratul de zapada estimat a se depune pana in dimineata zilei de sambata. Cel mai mult va ninge in nordul muntilor Fagaras, insa un strat subtire de zapada se va depune si in zonele mai joase din estul Transilvaniei; spre exemplu, la Miercurea-Ciuc se asteapta asternerea a pana la 4-5 centimetri de zapada. Sursa: kachelmannwetter.com, model EURO4.

Duminica cerul va deveni variabil in estul tarii, doar in Banat, Crisana si Transilvania urmand sa mai cada unele ploi slabe izolate. Dimineata temperaturile minime vor cobori usor sub limita gerului in depresiunile din estul Transilvaniei, pe fondul degajarii cerului de nori. Vantul va sufla slab pana la moderat in nordul Moldovei si in Crisana si mai mult slab in restul teritoriului. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 3-8 grade in Transilvania si Maramures, 6-11 grade in Banat si Crisana, 9-14 grade in Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul regiunii) si 7-12 grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova.
© 2019 — Toate drepturile rezervate Vremea.ro, preluarea informațiilor în alt scop decât pentru uz personal este strict interzisă în lipsa unui acord în scris.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.