Prognoza Vremea.ro pentru intervalul 10 – 13 iunie

Următoarele zile vor fi marcate de o vreme caldă în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă pe parcursul zilei de joi, când în sudul țării se vor atinge primele temperaturi de 34-35 de grade Celsius din acest sezon cald. Umiditatea ridicată din atmosferă va face ca temperatura resimțită de corpul uman să fie considerabil mai ridicată decât cea reală; astfel, deși caniculă va fi doar cu totul izolat în sudul Olteniei, indicele de disconfort temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități pe spații extinse în vestul, sudul și estul teritoriului. Datorită umezelii ridicate în cursul după-amiezelor se vor dezvolta nori convectivi, ce vor aduce local averse de ploaie în Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și la munte, iar numai izolat în interiorul arcului carpatic. Cantitățile de apa estimate a se înregistra nu vor fi semnificative, doar cu totul punctiform urmând să se strângă până la 20-30 de mm.

Luni vremea va fi ușor instabilă în sudul și în estul țării, unde îndeosebi după-amiază local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, însă doar în mod izolat. Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 24 și 29 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei) și 27-32 de grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Marți, 11 iunie, vor mai cădea unele averse slabe de ploaie local în jumătatea estică a teritoriului și numai izolat în vest, potrivit prognozei Vremea.ro. Vântul va sufla moderat spre tare în Dobrogea și slab, cel mult slab până la moderat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 24 și 29 de grade în Transilvania și Maramureș, 27-32 de grade în Banat și Crișana și 25-30 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în sudul litoralului.

Miercuri vremea va fi frumoasă în cea mai mare parte a țării, câteva averse slabe de ploaie însoțite de fenomene electrice urmând să se mai semnaleze local doar în nordul Moldovei și în zona Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab în aproape toată țara, cel mult slab până la moderat în sudul Banatului și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 31 de grade în Transilvania și Maramureș și 28-33 de grade în restul țării, cel mai „răcoare” urmând să fie din nou în sudul litoralului.

Estimarea abaterilor termice pentru după-amiaza zilei de joi. Atinge imaginea pentru zoom și alte detalii. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Joi vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă în majoritatea regiunilor, potrivit ido.ro indicele de disconfort termic temperatură-umezeală va atinge și va depăși ușor pragul de 80 de unități pe spații extinse în Banat, Crișana, Oltenia și Moldova. Din nou în zona Carpaților Orientali în cursul prânzului vor cădea izolat unele averse de ploaie, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ. Vântul va sufla slab în majoritatea zonelor țării, cel mult slab până la moderat în Delta Dunării. Maximele termice vor urca la prânz până spre 27-32 de grade în Transilvania și Maramureș, 30-35 de grade în Oltenia, Muntenia și Moldova (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în zona Luncii Dunării) și 27-32 de grade Celsius în Dobrogea.
© Vremea Online SRL, preluarea informațiilor în scopul republicării de către trusturile mass-media este strict interzisă în lipsa unui acord în scris. Toate drepturile rezervate.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.