Prognoza Vremea.ro pentru săptămâna 4 – 10 iunie

Urmatorul interval va fi caracterizat de o vreme calduroasa, in fiecare zi urmand sa se inregistreze valori maxime nationale de peste 30 de grade Celsius. Cel mai cald va fi spre sfarsitul saptamanii, cand temperaturile se vor apropia chiar si de pragul caniculei: sunt asteptate pana la 33-35 de grade Celsius sambata in sudul tarii. Doar in Moldova temperaturile vor fi ceva mai apropiate de normalul termic al inceputului de luna iunie, cel putin in prima parte a saptamanii. In acelasi timp, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in majoritatea zonelor pe intreg parcursul intervalului, desi regiunile extracarpatice vor lua o pauza de la aversele de ploaie in cursul zilelor de marti si de vineri.

Luni vremea va fi in general instabila in cea mai mare parte tarii, local urmand sa se semnaleze averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina. Izolat (si indeosebi in zonele montane) cantitatile de apa vor ajunge pana la 15-20 de mm, cu totul punctiform urmand chiar sa depaseasca aceste valori. Vantul va sufla slab in majoritatea regiunilor, cel mult slab pana la moderat in sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 22 si 27 de grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 24-29 de grade in Banat si Crisana si 26-31 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Marti aversele de ploaie insotite de descarcari electrice vor mai cadea local in regiunile intracarpatice, in timp ce in sud si est cerul va fi mai mult senin. Cantitatile de apa vor fi mai slabe de aceasta data, doar cu totul izolat in nordul Carpatilor Orientali urmand sa se mai acumuleze pana la 10-15 mm. Vantul va sufla slab aproape peste tot, cel mult slab pana la moderat in nordul Transilvaniei si pe litoral. Potrivit prognozei Vremea.ro, temperaturile maxime de marți se vor incadra in general intre 24 si 29 de grade in Transilvania si Maramures si 27-32 de grade in restul teritoriului, cu cele mai ridicate valori asteptate in zona Luncii Dunarii.

Miercuri vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice pe spatii extinse in regiunile intracarpatice, local in sud si numai izolat in est. Cantitatile de apa vor fi in general nesemnificative, insa punctiform se pot acumula pana la 15-20 de mm (mai ales la munte). Vantul va sufla moderat in sud-est si mai mult slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 25 si 30 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu valori usor mai scazute estimate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 27-32 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 22-27 de grade in Moldova.

Joi vor cadea averse de ploaie (in general slabe cantitativ) insotite de descarcari electrice si razlet de grindina de dimensiuni mici pe spatii relativ extinse in jumatatea vestica a teritoriului, in timp ce in cea estica astfel de fenomene isi vor face aparitia doar izolat. Vantul va sufla moderat in sud-est si mai mult slab in restul zonelor tarii. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 24-29 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (din nou cu valori usor mai scazute asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 26-31 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 21-26 de grade in Moldova.

Vineri se vor semnala averse de ploaie insotite de descarcari electrice local in nordul teritoriului, insa cantitatile de apa estimate a se acumula nu vor fi foarte importante. Vantul va sufla moderat in Moldova, Baragan si Dobrogea si mai mult slab in restul regiunilor tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 28 si 33 de grade Celsius la nivelul aproape intregii tari, valori usor mai scazute urmand a se inregistra doar in depresiunile din estul Transilvaniei, pe litoral si in Lunca Dunarii.

Temperaturile maxime estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de sambata. In Lunca Dunarii va fi cel mai cald, aici valorile termice putand sa ajunga chiar si pana la 34-35 de grade Celsius. Sursa: kachelmannwetter.com, model GFS.

In week-end (si indeosebi pe parcursul zilei de sambata) vremea va fi foarte calda, usor caniculara chiar in sudul tarii. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 27 si 32 de grade Celsius la nivelul intregii tari, cu valori usor mai scazute asteptate in nordul Moldovei duminica, dar si usor mai ridicate in Lunca Dunarii sambata. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in majoritatea zonelor tarii, pe spatii extinse urmand sa cada averse de ploaie insotite de frecvente descarcari electrice si izolat de grindina de dimensiuni mici si medii. La inceputul averselor vor aparea si intensificarile de vant care temporar vor putea lua aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor fi in general moderate, local urmand sa se acumuleze 15-20 de mm, iar izolat pana la 30-40 de mm.Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.