Vremea la început de săptămână. Prognoza între 4 și 7 martie

Următoarele zile se vor face remarcate printr-o vreme deosebit de caldă pentru începutul lunii martie, în special spre sfârșitul intervalului abaterile termice pozitive urmând să fie foarte consistente. Cauza acestor anomalii de temperatură o va constitui o circulație zonală la nivelul continentului european, masele de aer urmând să sosească în țara noastră dinspre vest și sud-vest, pe partea anterioară a ciclonilor din Oceanul Atlantic urmând să fie advectat un aer tropical dinspre nordul Africii. Precipitațiile vor fi puține și exclusiv sub formă de ploaie, acestea urmând să își facă apariția cu precădere în vestul și în sud-vestul României.

Luni vremea va fi in general frumoasa si calda, cu un cer variabil. Vantul va sufla moderat in Banat, Crisana, Baragan si Dobrogea si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 9 si 14 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei), 14-19 grade in Banat, Crisana si Oltenia si 11-16 grade Celsius in Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Marti in vestul teritoriului vor fi unele innorari temporare si local va ploua slab, unele ploi slabe izolate urmand sa se semnaleze si in sud si sud-est dupa orele pranzului, conform prognozelor Vremea.ro. Vantul va sufla moderat spre tare in aproape toate regiunile, cu exceptia Banatului, unde acesta va fi moderat. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 5 si 10 grade in Transilvania si Maramures, 9-14 grade in Banat si Crisana, 14-19 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate in zona Luncii Dunarii) si 12-17 grade in Moldova.

Miercuri in prima parte a zilei vor mai cadea unele ploi slabe local in sud-estul tarii, in timp ce in restul teritoriului cerul va deveni mai mult senin. Vantul va sufla moderat in vestul Banatului, in Crisana, in Moldova si in Dobrogea, in timp ce in restul regiunilor acesta va fi slab, cel mult slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 7 si 12 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 12-17 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 10-15 grade in Moldova.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de joi. Temperaturile maxime vor fi specifice mai degraba lunii mai, abaterile termice pozitive urmand sa fie deosebit de consistente, de pana la 15 grade Celsius in regiunile intracarpatice! Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Joi vremea va fi frumoasa in toata tara si deosebit de calda pentru prima decada a lunii martie. Vantul va sufla moderat spre tare in Banat, Crisana, vestul Transilvaniei, Moldova, Baragan si Dobrogea si cel mult moderat in restul teritoriului. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 14-19 grade in Transilvania si Maramures, 18-23 de grade in Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate in sudul Banatului) si 15-20 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

© 2019 — Toate drepturile rezervate Vremea.ro, preluarea informațiilor în alt scop decât pentru uz personal este strict interzisă în lipsa unui acord în scris.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.