Vreme caldă în weekend-ul 2 – 3 februarie

O vastă depresiune de sorginte atlantică ce va tranzita vestul Europei în următoarele zile va aduce în țara noastră printre cele mai ridicate valori termice din acest sezon rece, în sud-est mai ales duminică temperaturile maxime urmând să cocheteze cu valori de 16-18 grade Celsius, însă cu totul izolat nu sunt excluse a se înregistra și valori de până la 20 de grade. Amplasarea depresiunii în vestul continentului va face ca pe partea sa anterioară să fie advectat un aer tropical dinspre nordul Africii pe o traiectorie sud-vestică, țara noastră urmând să se afle în centrul abaterilor termice pozitive. Precipitațiile care vor cădea vor fi puține și exclusiv sub formă de ploaie, inclusiv la munte; acestea se vor semnala local în vest și în sud-vest, iar în prima parte a intervalului izolat și în sud-est.

Abaterile termice estimate a se inregistra duminica la pranz. In toata tara va fi foarte cald pentru inceputul lunii februarie, insa cele mai consistente abateri termice pozitive vor fi in vestul si in sud-estul teritoriului, unde se vor inregistra valori chiar si cu pana la 15 grade Celsius mai ridicate fata de media climatologica a perioadei. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Vineri vremea va fi in general inchisa in cea mai mare parte a tarii, insa cateva precipitatii slabe se vor semnala doar local in vest si sud-vest, iar in prima parte a zilei si in regiunile sud-estice. Forma precipitatiilor va fi exclusiv lichida peste tot, conform modelelor numerice rulate de ido.ro. Vantul va sufla slab pana la moderat in sud-vest si in sud-est si mai mult slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 2 si 7 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in nordul Transilvaniei), 6-11 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 3-8 grade in Moldova.

Sambata in vestul tarii se vor semnala in mod local cateva ploi slabe, in timp ce in restul teritoriului cerul va fi variabil. Vantul va sufla moderat in sud-vest, slab pana la moderat in est si mai mult slab in restul regiunilor. Temperaturile maxime vor creste fata de ziua precedenta in toata tara si se vor incadra in general intre 6 si 11 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 8-13 grade in Banat, Crisana si Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in sudul Banatului), 10-15 grade in Muntenia si Dobrogea si 5-10 grade in Moldova.

Duminica vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada in toata tara, temperaturile care se vor inregistra la pranz urmand sa fie mai degraba specifice inceputului de luna aprilie, potrivit prognozei Vremea.ro. Chiar si dimineata minimele termice vor fi pozitive inclusiv in depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil aproape peste tot, doar spre seara cu totul izolat in Banat fiind asteptate sa cada cateva ploi slabe. Vantul va sufla moderat in sudul Banatului si in Dobrogea si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 8 si 13 grade in Transilvania si Maramures, 11-16 grade in Banat, Crisana si Oltenia, 13-18 grade in Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in estul Luncii Dunarii) si 8-13 grade in Moldova.

© 2019 — Toate drepturile rezervate Vremea.ro, preluarea informațiilor în alt scop decât pentru uz personal este strict interzisă în lipsa unui acord în scris.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.