Vremea în intervalul 11 – 14 martie în România

După câteva zile deosebit de călduroase, ce au amintit mai degrabă de luna mai, următorul interval va reveni din punct de vedere termic în cadrul mediei climatologice specifice primei jumătăți a lunii martie, cu temperaturi maxime la nivel național cuprinse în general între 5 și 15 grade Celsius. Doar luni în sudul țării căldura va mai persista, pentru ca mai apoi un front atmosferic rece venit dinspre nord-vestul continentului să aducă o răcire în toată țara. Vor cădea și precipitații pe spații extinse mai ales în sud și în sud-vest, unde îndeosebi luni seara și în prima parte a zilei de marți se vor strânge până la 20-25 de mm. Izolat în cursul nopții de luni spre marți precipitațiile se vor transforma temporar în lapoviță și ninsoare în Oltenia, în vestul Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei.

Luni vremea va fi in general inchisa in toata tara. In prima parte a zilei prognoza Vremea.ro arată că vor cădea local precipitatii slabe sub forma de ploaie in Crisana, Transilvania, Maramures si nordul Moldovei, pentru ca dupa orele pranzului ploile sa migreze catre regiunile sudice, unde se vor semnala pe spatii mai extinse, iar izolat se vor acumula pana la 10-15 mm pana spre miezul noptii. Vantul va sufla tare in nordul Moldovei, unde va atinge la rafala 70-80 de km/h, in timp ce in restul teritoriului acesta va fi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 4 si 9 grade in Transilvania si Maramures, 8-13 grade in Banat si Crisana, 11-16 grade in Oltenia, 15-20 de grade in Muntenia si Dobrogea si 10-15 grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in extremitatea nordica a regiunii.

Marti indeosebi in prima parte a zilei va ploua pe arii extinse in sud si in est, unde local se vor mai acumula cantitati de apa de pana la 10-15 mm. In noaptea de luni spre marti, trecator in zonele de deal din Oltenia si vestul Munteniei, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, însă Vremea.ro nu așteptată depunerea unui strat consistent de zăpadă. Vantul va sufla tare in sud-estul tarii si moderat in restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 2 si 7 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 7-12 grade in Banat, Crisana si Oltenia si 5-10 grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Stratul de zapada estimat a se acumula pana in seara zilei de marti. Desi in majoritatea zonelor tarii precipitatiile vor fi sub forma lichida, la munte si in zonele deluroase din jumatatea sudica trecator va ninge in noaptea de luni spre marti, izolat urmand sa se depuna un strat de zapada de pana la 3-5 centimetri, care insa se va topi rapid odata cu orele pranzului. Local unele ninsori isi vor face aparitia si in sudul si estul Transilvaniei. Sursa: kachelmannwetter.com, model ECMWF.

Miercuri vremea se va ameliora ca aspect peste tot, doar in vestul extrem spre seara fiind asteptate unele innorari si cateva ploi slabe izolate. Vantul va sufla moderat in Crisana si in sudul litoralului, in timp ce in restul tarii acesta va fi mai mult slab. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 4 si 9 grade in Transilvania si Maramures, 9-14 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 6-10 grade in Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul regiunii.
Dimineata izolat in depresiunile din estul Transilvaniei temperaturile minime vor cobori usor sub pragul de -10 grade Celsius – datorita degajarii cerului de nori si a domolirii vantului se vor crea inversiuni termice temporare.

Joi vremea va fi in general inchisa in Transilvania, Maramures, Banat, Crisana si Oltenia, unde local va ploua slab. Vantul va sufla moderat in Moldova, Baragan si Dobrogea si mai mult slab in rest. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 5-10 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana si 9-14 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in zonele subcarpatice.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.