Vremea în week-end: prognoza pentru mini-vacanța de 1 Decembrie

Luna noiembrie 2018 a fost una foarte atipica din punct de vedere meteorologic, inceputul sau fiind presarat cu recorduri de caldura, pentru ca ultimele zile sa fie cele mai reci inregistrate in noiembrie in ultimii multi ani. Patrunderea brutala de aer polar-continental inceputa marti va atinge apogeul in cursul weekend-ului, pe masura ce si cerul se va degaja de nori si vantul se va calma. Astfel, temperaturile maxime vor fi preponderent negative la nivel national, in timp ce minimele termice vor cobori pana spre valori extreme pentru luna lui brumar, de pana la -22 de grade in nordul Moldovei. Precipitatiile vor fi aproape inexistente, doar izolat in sud-est vineri urmand sa existe conditii pentru aparitia unor fulguieli slabe.

Vremea de Sf. Andrei

Vineri, de Sfantul Andrei, vremea va fi deosebit de rece in toata tara. Cerul va fi mai mult senin, exceptie urmand sa faca zonele sud-estice, unde izolat sunt asteptate sa cada cateva fulguieli slabe. Vantul va sufla moderat spre tare tot in sud-est, in timp ce in restul teritoriului acesta va fi mai mult slab. Dimineata temperaturile vor cobori cu mult sub pragul gerului indeosebi in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei, unde se vor inregistra minime de pana la -18 grade Celsius. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -7 si -2 grade in Transilvania si Maramures, -3…2 grade in Banat si Crisana, -5…0 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si -10…-5 grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in nordul extrem al regiunii. Astfel, cu totul izolat gerul va persista chiar si in cursul pranzului.

Vremea de 1 Decembrie

Sambata, de Ziua Nationala a Romaniei vremea va fi foarte rece pentru aceasta perioada, Vremea.ro prognozand ca urmeaza sa fie una dintre cele mai reci zile de 1 Decembrie inregistrate in tara noastra de cand se fac masuratori meteorologice. Cerul va fi mai mult senin si vantul va fi slab in majoritatea regiunilor, astfel incat in zonele joase se vor forma inversiuni termice. Dimineata va fi una extrem de rece, cu temperaturi minime de pana la -22 de grade Celsius in nordul Moldovei, insa ger (adica minime de sub -10 grade) se vor inregistra pe spatii extinse si in restul regiunilor, mai putin in Banat, Crisana si in estul Dobrogei, unde minimele se vor incadra in general intre -10 si -5 grade. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre -5 si 0 grade in Transilvania si Maramures, -2…3 grade in Banat si Crisana, -5…0 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate pe litoral) si -8…-3 grade in Moldova.

Temperaturile minime estimate a se inregistra in dimineata de 1 Decembrie. Ziua Nationala a Romaniei va fi una dintre cele mai reci inregistrate in ultima suta de ani, temperaturile minime urmand sa coboare usor sub pragul de -20 de grade in nordul Moldovei, insa ger va fi pe spatii extinse in mare parte din teritoriul tarii. Sursa: kachelmannwetter.com, model Swiss HD.

Duminica in cursul pranzului vremea se va incalzi usor, insa dimineata gerul puternic inca va persista, minimele fiind asteptate sa mai coboare pana spre -18 grade Celsius in nordul Moldovei. Spre seara in vestul teritoriului cerul se va innora, insa nu vor exista conditii pentru producerea precipitatiilor. Vantul va sufla slab in aproape toata tara, cel mult slab pana la moderat pe crestele muntilor. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre -2 si 3 grade in Transilvania si Maramures, 2-7 grade in Banat si Crisana, -1…4 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona Luncii Dunarii, unde o inversiune termica usoara va mai persista si in cursul pranzului), in timp ce in Moldova maximele se vor mentine sub pragul de inghet: -5…0 grade Celsius.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.