Cum va fi vremea în weekend-ul 29 februarie – 1 martie

Weekend-ul va aduce o vreme schimbătoare pe teritoriul României, cu precipitații așteptate să cadă în majoritatea regiunilor, însă per ansamblu din punct de vedere termic vremea va fi caldă spre deosebit de caldă, în condițiile unei circulații zonale a aerului în troposferă (de la vest către est) pe aproape întreg continentul, astfel încât dinspre zonele tropicale ale Oceanului Atlantic vor fi advectate în mod succesiv mase de aer cald și umed.

Primește următoarea prognoză pe email

Vineri va ploua pe spatii relativ extinse in vestul, sud-vestul, centrul si nordul tarii si izolat in restul regiunilor. In zonele de deal inalt si de munte si in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei si nordul Moldovei precipitatiile vor fi si sub forma de ninsoare si se va depune un strat de zapada in medie de 5-10 centimetri. Vantul va sufla moderat spre tare la munte si in Banat si slab, cel mult slab pana la moderat in restul tarii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 3 si 8 grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat, Crisana si Oltenia si 8-13 grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zona Luncii Dunarii.

Sambata in prima parte a zilei va mai ninge local in sudul si estul Transilvaniei si in nordul Moldovei (unde se vor mai depune pana la 5 centimetri de zapada), in timp ce in sudul Moldovei, estul Munteniei si in Dobrogea izolat va ploua slab, potrivit Vremea.ro. Vantul va sufla moderat in Carpatii Orientali si in Crisana si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 2 si 7 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 5-10 grade in Banat si Crisana, 9-14 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 7-12 grade Celsius in Moldova.

Stratul de zapada estimat a se depune pana in dimineata zilei de sambata. In zonele de deal inalt, la munte si in sudul si estul Transilvanei se va depune un strat de zapada in medie de 10 centimetri in mod local (pana la 30 de centimetri la altitudini de peste 1800 de metri), in timp ce in restul zonelor tarii precipitatiile vor fi preponderent lichide. In zonele mai joase din Transilvania cel mai mare strat de zapada se va depune in depresiunea Intorsurii Buzaului (pana la 15-20 de centimetri). Sursa: kachelmannwetter.com, model EURO4.

Duminica, de Martisor, vremea se va incazi usor, iar unele precipitatii slabe, exclusiv sub forma de ploaie de aceasta data, isi vor face aparitia numai temporar in vestul, centrul si nordul tarii. Vantul va sufla moderat spre tare in sud-est, in Crisana si la munte si slab, cel mult slab pana la moderat in restul regiunilor.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 7-12 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 12-17 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul Banatului) si 10-15 grade in Moldova.

Prognozele Vremea.ro sunt disponibile și pentru orașele de mai jos:
Dorohoi
Gherla
Dabuleni
Campulung
Calan
Bals
Statiunea Bușteni
Tiha Bargaului ido
Ghimbav
Dej
Mangalia
N. Voda
Tg. Lăpuș
Reghin
Vremea Reșița
Tg. BujorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.