Vremea în intervalul 6 – 9 ianuarie: ger la început de săptămână

Următoarele zile nu vor aduce în țara noastră tocmai “gerul Bobotezei” (în adevăratul sens al acestei expresii), însă măcar temperaturile nu se vor mai situa peste mediile climatologice ale perioadei, cel puțin în regiunile intracarpatice. Un câmp anticiclonal se va consolida peste aproape întregul continent, situație care concomitent cu o advecție de aer mai rece dinspre zona Scandinaviei va rezulta într-o vreme de tip “soare cu dinți” în majoritatea regiunilor. Temperaturile în cursul după-amiezelor vor fi preponderent pozitive (mai ales în zonele extracarpatice), însă în cursul nopților cerul senin va favoriza producerea inversiunilor termice la șes, iar temperaturile minime vor coborî local sub pragul gerului în jumătatea nordică a țării. Izolat în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și din nord-vestul Moldovei se vor înregistra minime de până la -20 de grade Celsius, care vor reprezenta cele mai scăzute valori termice înregistrate în România în această iarnă.

Luni îndeosebi în prima parte a zilei va mai ninge local în estul țării, în timp ce în vest cerul se va însenina. În zonele joase se vor depune până la 3-5 centimetri de zăpadă (mai ales în Moldova), în timp ce la munte se vor depune până la 10-15 centimetri. Vântul va sufla tare în sud-est (cu rafale de până la 60-80 de km/h) și slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -3 și 2 grade în Transilvania și Maramureș, 0-4 grade în Banat și Crișana, 1-6 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -3…2 grade Celsius în Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul regiunii.

Marți cerul se va degaja în toată țara, câțiva nori urmând să mai persiste cu totul izolat în prima parte a zilei în sud-est, însă nu vor exista condiții pentru precipitații. Dimineața va fi geroasă local în Transilvania, nordul Moldovei și Maramureș, iar izolat și în Crișana. În depresiunile din estul Transilvaniei și din nord-vestul Moldovei, datorită înseninării cerului, se vor înregistra temperaturi minime de până la -20 de grade Celsius, conform prognozei Vremea.ro. Vântul va sufla moderat spre tare în sud-estul țării și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor situa în general între -2 și 3 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 0-5 grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate în sud-vestul Olteniei) și -3…2 grade Celsius în Moldova.

Temperaturile minime estimate a se înregistra în dimineața zilei de marți. Pe spații relativ extinse în jumătatea nordică a țării va fi ger (temperaturi ce vor atinge pragul de -10 grade), însă izolat în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și din nord-vestul Moldovei minimele termice vor coborî până spre -20…-18 grade Celsius. Sursa: DWD, via kachelmannwetter.com, model ICON-EU.

Miercuri cerul va fi mai mult senin în toată țara. Vântul va sufla slab până la moderat în Bărăgan și Dobrogea și mai mult slab în restul teritoriului. În cursul dimineții în depresiunile din sud-estul Transilvaniei minimele termice vor mai coborî până spre valori de -18…-16 grade Celsius. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între -2 și 3 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 0-5 grade în Banat și Crișana și 2-7 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Joi vremea va fi frumoasă în aproape toată țara, cu un cer variabil. Doar în zona Carpaților Orientali izolat vor cădea câteva ninsori, însă acestea vor fi slabe cantitativ. Vântul va sufla moderat la munte și în sudul Olteniei și slab, cel mult slab până la moderat în restul țării. Maximele termice vor urcă la prânz până spre -2…3 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 2-7 grade în Banat și Crișana, 5-10 grade în Oltenia și 3-8 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Vremea în orașul tău:

 1. Faget
 2. Cajvana
 3. Filiasi
 4. Aiud
 5. Falticeni
 6. G. Humorului
 7. Dorohoi
 8. Gherla
 9. Băilesti
 10. Curtea-de-Argeș
 11. Stațiunea Călimănești
 12. Alesd
 13. Darabani
 14. Flamanzi
 15. Ineu
 16. Huedin
 17. Făgăraș
 18. Tg. Bujor
 19. Ludus
 20. Campulung Arges
 21. Saveni
 22. Victoria BV
 23. Reghin
 24. Busteni
 25. Pogoanele
 26. Ștefănești BT
 27. Zarnesti
 28. Adjud
 29. Statiunea Sovata
 30. Ungheni MS
 31. Caracal
 32. Azuga
 33. Mizil
 34. Sighet
 35. Petrila
 36. Turda
 37. Ghimbav
 38. Dej
 39. Mangalia
 40. Sebis
 41. Marghita
 42. Salonța
 43. Medgidia
 44. Bechet
 45. Tg. Lăpuș
 46. Mie. Nirajului
 47. Draganești
 48. Sulina
 49. Dabuleni Dolj
 50. Segarcea
 51. Plopeni
 52. Statiunea Sinaia
 53. Lugoj
 54. Marasesti
 55. Stațiunea Vatra Dornei
 56. Brosteni
 57. Campulung SV
 58. Berbesti
 59. SantAna
 60. Costești
 61. Băile Olănești
 62. Turceni
 63. Cavnic
 64. Văleni de Munte
 65. Vicovu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.