Cum va fi vremea în weekend-ul 16 – 17 februarie

Sfârșitul de săptămână va aduce în România o vreme caldă, chiar deosebit de caldă pe parcursul zilei de duminică. Un anticiclon “cald” va începe să se formeze în partea centrală a continentului și va avansa către zonele estice, astfel încât pe lângă creșterea temperaturilor, și precipitațiile vor lipsi aproape cu desăvârșire, acestea urmând să se semnaleze doar în prima parte a zilei de vineri în regiunile estice ale țării, unde local vor cădea câteva ploi, lapovițe și ninsori slabe. Singurul fenomen notabil din următoarele zile va fi ceața, care își va face apariția îndeosebi în cursul nopților pe spații relativ extinse din Transilvania.


Abaterile termice estimate a se inregistra in dupa-amiaza zilei de duminica. In intreaga Europa va fi mai cald in comparatie cu media climatologica a perioadei (anticiclonul azoric urmand sa fie foarte extins si deplasat catre est), in Romania urmand sa se inregistreze printre cele mai ridicate abateri termice pozitive de pe continent: pana la 8-10 grade Celsius. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Vineri in prima parte a zilei vor cadea local unele precipitatii mixte in sudul Transilvaniei, in Moldova, Baragan si Dobrogea, pentru ca mai apoi cerul sa devina variabil in toata tara. In muntii Fagaras stratul de zapada prezent pe sol va depasi 3 metri, iar riscul de producere a avalanselor va fi unul ridicat, in zona montana fiind prezent cel mai consistent strat de zapada din ultimii 10 ani. Vantul va sufla moderat spre tare in sud-estul tarii si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 0 si 5 grade Celsius in Transilvania, Maramures si Moldova si 5-10 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in Dealurile de Vest, conform modelelor numerice rulate de ido.ro.

Sambata vremea va fi in general frumoasa la nivel national, cu un cer mai mult senin. Mai ales in prima parte a zilei ceata va persista pe spatii relativ extinse in Transilvania, insa aceasta se va risipi odata cu orele pranzului, potrivit prognozei Vremea.ro. Vantul va sufla slab pana la moderat in estul si in sud-estul tarii si slab in celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 2 si 7 grade in Transilvania, Maramures si Moldova si 6-11 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea, cu cele mai ridicate valori asteptate in vestul extrem al Banatului si in zonele deluroase din nordul Olteniei.

Duminica cerul va fi mai mult senin in aproape toata tara, insa din nou mai ales in prima parte a zilei se va forma ceata pe arii extinse in Transilvania, ceata care va mai persista doar cu totul izolat in unele vai si depresiuni dupa orele pranzului. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in nordul extrem al Moldovei. Temperaturile maxime vor creste fata de ziua precedenta si vor fi situate in general intre 4 si 9 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 8-13 grade in Banat si Crisana si 11-16 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Prognoze meteo Vremea.ro pentru localitatea ta:Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.