Vremea în iarna 2021 – 2022

Pentru început, trebuie să menționăm faptul că aceasta analiză este orientativă, ca de altfel în cazul tuturor estimărilor meteorologice pe termen foarte lung.

Factorii care ar putea influenta cursul vremii in sezonul rece 2021-2022 sunt pentru moment mai degraba intuitivi, insa la o analiza atenta a acestora la final se pot putea trage cateva concluzii provizorii.

În anii anteriori am arătat și care sunt principalii factori ce influențează vremea din iernile din România, lectură ce o recomandăm celor pasionați de prognoze pe termen lung.

Luna decembrie 2021

Desi vor exista variatii termice consistente de la o saptamana la alta, per ansamblu la nivel national luna decembrie este asteptata sa fie destul de apropiata de media climatologica multianuala, cu o mentiune pentru jumatatea sudica, unde exista sanse relativ ridicate ca decembrie sa fie o luna usor mai calda fata de media climatologica (și de asemenea, deficitara din punct de vedere pluviometric). Cu toate acestea, chiar și în sud vor exista temporar conditii pentru caderea unor precipitatii mixte, mai ales în jurul mijlocului lunii.

Luna în luna ianuarie 2022

Ultimele materiale de prognoza disponibile sugereaza desfasurarea lunii ianuarie intr-o nota mai rece fata de anii trecuti, dar si mai umeda (indeosebi in regiunile intracarpatice).

In sudul si estul tarii vor exista conditii propice pentru dezvoltarea unei depresiuni mediteraneene in prima parte a lunii, depresiune care, cuplata cu un maxim baric situat la nord de tara noastra va produce 1-2 zile de viscol sever, cu precadere in Baragan, Dobrogea si Moldova.

In vest, centru si nord precipitatiile vor fi mai abundente, insa in Campia de Vest vor predomina ploile si lapovitele.

La munte va ninge abundent si se va depune un strat consistent de zapada.

Vremea în luna februarie 2022

Ultimele materiale de prognoza disponibile sugerează faptul ca vremea în luna februarie 2022 va migra mai degrabă către o împrimăvărare timpurie, cu excepția primei treimi, când sunt așteptate și unele ninsori, mai cu seama în regiunile intracarpatice.
Citește prognoza pentru februarie 2022

Prognoza în luna martie 2022

Prima decada a lunii martie va fi dominata de catre un regim anticiclonic de tip azoric, astfel incat temperaturile se vor situa peste media climatologica indeosebi la deal si la munte, in timp ce in zonele joase temperaturile vor mai fi tinute in frau de catre inversiunile termice si norii stratiformi. Precipitatiile vor fi deficitare in majoritatea regiunilor, insa cu precadere in sud si est, unde abia se vor strange 5-10 mm.

Citește toată prognoza pentru martie 2022

Primește următoarea prognoză pe emailLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.